Постинг
25.11.2014 20:56 -
Малинов чийзкейк
- За блата:
- 230 г какаови бисквити
- 125 г масло
- 1 есенция ром
- За крема:
- 500 г сирене Маскарпоне
- 6 бр. жълтъци
- 1 ч.ч. пудра захар
- 10 г желатин
- За малиновата смес:
- 200 г малини (може и замразени)
- 4-5 с.л. кристална захар
- 20 г желатин
Бисквитите се стриват, смесват се с маслото и есенцията. С тази смес се покрива дъното на тава за торта (с пръстен). Блатът се запича на 180С за около 20 минути
Жълтъците се разбиват със захарта на сняг. След това на малки дози към жълтъчната смес се прибавя сиренето. Трябва да се получи гладка смес. Аз я разбърквам с ниската степен на миксера. Добавя се желатинът, който е предварително накиснат в 3-4 с.л. студена вода и разтопен на водна баня. С тази смес се залива бисквитения блат, който трябва да бъде студен. Оставя се в хладилника да се стегне за около час.
В касерола слагаме малините и предвидената захар. Варим до пълно стапяне на захарта. Добавяме накиснатият в 100 мл студена вода желатин, разтопен на водна баня. Разбъркваме и оставяме да се охлади леко. С тази смес заливаме стегналият се вече крем на чийзкейка. Отлежава в хладилника за няколко часа ли за цяла нощ. След като се охлади напълно може да се гарнира с филирани бадеми.
Няма коментари