Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2014 20:56 - Малинов чийзкейк
Автор: simonaaa Категория: Рецепти   
Прочетен: 275 Коментари: 0 Гласове:
2



 
  • За блата:
  • 230 г какаови бисквити
  • 125 г масло
  • 1 есенция ром
  • За крема:
  • 500 г сирене Маскарпоне
  • 6 бр. жълтъци
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 10 г желатин
  • За малиновата смес:
  • 200 г малини (може и замразени)
  • 4-5 с.л. кристална захар
  • 20 г желатин

Бисквитите се стриват, смесват се с маслото и есенцията. С тази смес се покрива дъното на тава за торта (с пръстен). Блатът се запича на 180С за около 20 минути 

Жълтъците се разбиват със захарта на сняг. След това на малки дози към жълтъчната смес се прибавя сиренето. Трябва да се получи гладка смес. Аз я разбърквам с ниската степен на миксера. Добавя се желатинът, който е предварително накиснат в 3-4 с.л. студена вода и разтопен на водна баня. С тази смес се залива бисквитения блат, който трябва да бъде студен. Оставя се в хладилника да се стегне за около час. 

В касерола слагаме малините и предвидената захар. Варим до пълно стапяне на захарта. Добавяме накиснатият в 100 мл студена вода желатин, разтопен на водна баня. Разбъркваме и оставяме да се охлади леко. С тази смес заливаме стегналият се вече крем на чийзкейка. Отлежава в хладилника за няколко часа ли за цяла нощ. След като се охлади напълно може да се гарнира с филирани бадеми.
image





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simonaaa
Категория: Рецепти
Прочетен: 4715
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930